BIOGEN T

Dla wszystkich ras i grup wiekowych trzody chlewnej stosowany jako dodatek do pasz
Dodatek do pasz

BIOGEN to seria 16 preparatów probiotycznych dla zwierząt hodowlanych, stosowanych jako okresowe dodatki do paszy i karmy. Zawarte w preparatach mikroorganizmy podnoszą odporność, zdrowotność, witalność oraz produkcyjność zwierząt.

Bakterie probiotyczne wchodzące w skład naszych probiotyków są naturalnymi przedstawicielami mikroflory przewodu pokarmowego zwierząt i tworzą wzajemnie symbiotyczny układ. Ich korzystne działanie polega na obniżeniu pH treści jelit dzięki produkcji metabolitów kwaśnych, do których należą: biologicznie najbardziej wartościowy prawoskrętny kwas mlekowy, kwas octowy, kwas propionowy oraz kwas mrówkowy. Niskie pH jelita grubego utrudnia rozwój enterobakterii, przetrwalnikujących bakterii beztlenowych oraz innych chorobotwórczych mikroorganizmów.

BIOGEN T
  • Obniża pH treści jelit dzięki wytwarzanym przez bakterie probiotycznym kwasom organicznym
  • Stabilizuje pożyteczną mikroflorę przewodu pokarmowego
  • Poprawia trawienie i przyswajanie składników pokarmowych, przyśpiesza tempo wzrostu
  • Ogranicza ilość biegunek
  • Zwiększa odporność na infekcje bakteryjne i poprawia zdrowotność
  • Powoduje wzrost strawności pobieranej paszy
  • Stymuluje odporność ogólną organizmu oraz odporność miejscową w obrębie błon śluzowych przewodu pokarmowego
  • Obniża poziom triglicerydów i cholesterolu we krwi oraz tkankach
  • prosięta: 1 kg/1 t paszy
  • pozostałe grupy: 0,5 kg/1 t paszy
  • indywidualnie: 1 g/1 szt. dziennie

Preparat BIOGEN T dostępny jest w opakowaniach:

  • 1 kg
  • 5 kg
  • 25 kg

Opinie o naszych produktach

Video
Probiotyki sposobem na beztlenowca w hodowli trzody chlewnej

BIOGEN T jest stosowany u trzody chlewnej dla wszystkich ras i grup wiekowych jako dodatek żywieniowy w celu rozwoju pożytecznej mikroflory jelit. Ma także zastosowanie po terapii antybiotykami. Stabilizuje pożyteczną mikroflorę przewodu pokarmowego, obniża pH treści jelit oraz poprawia trawienie i przyswajanie składników pokarmowych.

Zobacz też