Preparaty serii BIOSAN stosowane w obiektach inwentarskich, poprawiają warunki środowiskowe i sanitarne poprzez likwidację przykrych zapachów oraz utylizację płynnych i stałych nieczystości.
BIOSAN P jest stosowany w obiektach inwentarskich ze stanowiskami płytkimi. Poprawia warunki środowiskowe i sanitarne poprzez likwidację przykrych zapachów oraz utylizację płynnych i stałych nieczystości.
BIOSAN GS jest stosowany w obiektach inwentarskich ze stanowiskami głębokimi. Poprawia warunki środowiskowe i sanitarne poprzez likwidację przykrych zapachów oraz utylizację płynnych i stałych nieczystości.
Bakterie probiotyczne wchodzące w skład BIOGEN Dw są naturalnymi przedstawicielami mikroflory przewodu pokarmowego zwierząt i tworzą wzajemnie symbiotyczny układ. Ich korzystne działanie polega na obniżeniu pH treści jelit dzięki produkcji metabolitów kwaśnych, do których należą: biologicznie najbardziej wartościowy prawoskrętny kwas mlekowy, kwas octowy, kwas propionowy oraz kwas mrówkowy. Niskie pH jelita grubego utrudnia rozwój enterobakterii, przetrwalnikujących bakterii beztlenowych oraz innych chorobotwórczych mikroorganizmów.
Bakterie probiotyczne wchodzące w skład naszych probiotyków są naturalnymi przedstawicielami mikroflory przewodu pokarmowego zwierząt i tworzą wzajemnie symbiotyczny układ. Ich korzystne działanie polega na obniżeniu pH treści jelit dzięki produkcji metabolitów kwaśnych, do których należą: biologicznie najbardziej wartościowy prawoskrętny kwas mlekowy, kwas octowy, kwas propionowy oraz kwas mrówkowy. Niskie pH jelita grubego utrudnia rozwój enterobakterii, przetrwalnikujących bakterii beztlenowych oraz innych chorobotwórczych mikroorganizmów.
Bakterie probiotyczne wchodzące w skład naszych probiotyków są naturalnymi przedstawicielami mikroflory przewodu pokarmowego zwierząt i tworzą wzajemnie symbiotyczny układ. Ich korzystne działanie polega na obniżeniu pH treści jelit dzięki produkcji metabolitów kwaśnych, do których należą: biologicznie najbardziej wartościowy prawoskrętny kwas mlekowy, kwas octowy, kwas propionowy oraz kwas mrówkowy. Niskie pH jelita grubego utrudnia rozwój enterobakterii, przetrwalnikujących bakterii beztlenowych oraz innych chorobotwórczych mikroorganizmów.