Oferta dla rolników Preparaty dla gleby i roślin
Część roślin warzywnych, szczególnie warzywa kapustne, zmagają się z problemem stresu jakim jest replantacja. Przeniesienie sadzonek kapusty do gruntu skutkuje spadkiem odporności roślin na różnego rodzaju patogeny. Jedną z przyczyn jest brak wykształconej właściwej mikroflory symbiotycznej na powierzchni rozsad. Z kolei sama charakterystyka uprawy marchwi, pietruszki czy ogórka ogranicza rozwój właściwej mikroflory na roślinach.
GARD V, zawierający w swym składzie pożyteczne mikroorganizmy, skutecznie odbudowuje mikroflorę roślin, tworząc na ich powierzchni barierę ograniczającą porażenie rośliny przez różne patogeny. Preparat przeznaczony jest do stosowania profilaktycznego w zabiegach higienizacyjnych.
Kompozyt mikrobiologiczny o wysokiej koncentracji. W skład preparatu wchodzi kompozyt 14 szczepów starannie wyselekcjonowanych, naturalnych szczepów bakterii o wysokiej koncentracji – powyżej 1×1010 JTK.
ROZSADA WARZYW
W celu przygotowania roztworu roboczego na oprysk uprawy o powierzchni 1 ha rozpuścić 1 kg preparatu w 500 litrach wody.
UPRAWY WARZYWNE
W celu przygotowania roztworu roboczego na oprysk uprawy o powierzchni 1 ha rozpuścić 1 kg preparatu w 500 litrach wody.
Zalecane jest kilkukrotne stosowanie preparatu w formie oprysku w dowolnym okresie wegetacji roślin. Pierwszy oprysk można wykonywać 1 tydzień po wschodach, kolejny co 2-3 tygodnie.
Nie należy mieszać preparatu ze środkami fungicydowymi.
Jeżeli zaistnieje potrzeba przeprowadzenia zabiegu fungicydowego na rośliny, preparat GARD V można zastosować dopiero po tygodniowym okresie karencji od ostatniego zabiegu chemicznego. Preparat można mieszać z nawozami dolistnymi.
Stosowanie GARD V: