BIOGEN t 1kg
BIOGEN t 5kg
BIOGEN t 25kg

Dostępne rozmiary:

BIOGEN t 1kg

1 kg

BIOGEN t 5kg

5 kg

BIOGEN t 25kg

25 kg

BIOGEN T

Dla wszystkich ras i typów trzody chlewnej stosowany jako dodatek do pasz.

 

Świnia ma krótki przewód pokarmowy i żołądek jednokomorowy, co wymaga skarmiania paszami o wysokiej strawności. Trawienie treści pokarmowych odbywa się przy udziale enzymów. Prawidłowa mikrobiota pozwala na usprawnienie trawienia składników diety. Właściwie rozwinięta mikroflora jelitowa wspomaga procesy przemiany materii oraz aktywność układu odpornościowego. Bakterie probiotyczne wchodzące w skład BIOGEN T są naturalnymi przedstawicielami mikroflory przewodu pokarmowego trzody chlewnej i tworzą wzajemnie symbiotyczny układ. Ich korzystne działanie polega na obniżeniu pH treści jelit. Niskie pH jelita grubego utrudnia rozwój enterobakterii, przetrwalnikujących bakterii beztlenowych oraz innych chorobotwórczych mikroorganizmów.

Sposób stosowania:

  • prosięta: 1 kg/1 t paszy
  • pozostałe grupy: 0,5 kg/1 t paszy
  • indywidualnie: 1 g/1 szt. dziennie 

 

Opakowania

 

Preparat BIOGEN T dostępny jest w opakowaniach:

  • 1 kg, 5 kg, 25 kg

 

Przechowywanie

 

Magazynować w suchym i chłodnym pomieszczeniu (poniżej 35°C). Nie wystawiać bezpośrednio na działanie światła słonecznego. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Trwałość preparatu wynosi 12 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu.

 

Efekty stosowania:

  • Obniża pH treści jelit 
  • Stabilizuje pożyteczną mikroflorę przewodu pokarmowego
  • Zwiększa odporność na infekcje bakteryjne i poprawia zdrowotność
  • Ogranicza ilość biegunek
  • Powoduje wzrost strawności pobieranej paszy
  • Poprawia trawienie i przyswajanie składników pokarmowych
  • Przyśpiesza tempo wzrostu
  • Stymuluje odporność ogólną organizmu oraz odporność miejscową w obrębie błon śluzowych przewodu pokarmowego

Opinie o naszych produktach

W stadach, w których stosuję regularnie priobiotyk Biogen T, upadki spowodowane przez zespół jelita krwotocznego są ograniczone do minimum. Natomiast w obiektach, gdzie rolnicy nie stosują takich preparatów upadki zdarzają się dosyć często – jest to spowodowane najczęściej wahaniami temperatury, gdzie świnia pobierze jednorazowo dużą ilość pokarmu i wtedy dochodzi do zmiany pH, która sprzyja namnażaniu Clostridium perfringens.

186_210_mateusz_leciejewski

dr Mateusz Leciejewski

Lekarz weterynarii

Loteria BIO-GEN Dowiedz się więcej Ferrari