BIO-GEN, ul. 1 Maja 26, 46-100 Namysłów

+48 77 445 59 04

biogen@bio-gen.pl

Biogen B

Zawierający probiotyk preparat dla wszystkich ras, grup wiekowych oraz technologicznych bydła. Stosowany do pasz treściwych.


W 1 gramie preparatu BIOGEN-B znajduje się 4,8 x 1010 żywych mikroorganizmów. Powoduje wprowadzenie do środowiska jelitowego bydła specjalnie dobranego zestawu mikroorganizmów tworzących wzajemnie symbiotyczne układy i będących naturalnymi przedstawicielami ich przewodu pokarmowego.

Skład i działanie:

Skład: liofilizat mikroorganizmów probiotycznych, standaryzowany ze szczepów Lactobacillus acidophilus D2/CSL CECT 4529, Enterococcus faecium NCIMB 11181, Pediococcus acidolactici ATCC 8042, Lactobacillus casei ATCC 7469. Oraz dodatki: [4.1.3], [11.1.3], [11.1.4], [11.4.1] i koncentrat witaminowo-mineralno-aminokwasowy.

Bakteryjno-drożdżowy kompozyt mikrobiologiczny przywraca i utrwala korzystny dla bydła układ różnych grup fizjologicznych mikroorganizmów. Łagodzi stresy, pobudza perystaltykę jelit, polepsza resorpcję tłuszczów, wapnia, fosforanów i soli żelaza, aktywizuje metabolizm aminokwasów i wydalanie toksycznych związków oraz dostarcza organizmowi witamin z grupy B i K Zawiera substancję buforującą.

W swym składzie w 1 gramie preparatu BIOGEN AC znajduje się 3,2 x 1010 żywych mikroorganizmów.

Dawkowanie:

Podawać podczas rannego karmienia zwierząt.

MASA CIAŁA DAWKA PREPARATU
do 200 kg wagi żywej 2,5 grama (120 mln JTK) na 1 sztukę dziennie
Powyżej 200 kg wagi żywej 5 gramów (240 mln JTK) na 1 sztukę dziennie

Efekty stosowania:

Preparat Biogen B dostarcza do organizmu bydła naturalne i aktywne biologicznie substancje o silnym działaniu bodźcowym, przez co wyrównuje zaburzenia w przemianie materii, jakie powstają w wyniku oddziaływania czynników stresowych, takich jak: transport, niewłaściwe żywienie, złe warunki środowiskowe, choroby, szczepienia, wystawy, ciąża, poród, odłączenia od matek i inne. Ze względu na substancje buforujące znajdujące się w preparacie, jego systematyczne podawanie bydłu, szczególnie w okresie jesienno zimowym, zapobiega przypadkom kwasicy metabolicznej przeżuwaczy.